RECEPT: SCAMPI TROPICAL met kortverhaal: zomersnot

RECEPT | SCAMPI TROPICAL

Dit weekend wordt België het nieuwe Hawaï! Waarom daarheen gaan als je ook hier met je bloot gat in de zon kunt liggen? Tropische hapjes hebben we ook in de aanbieding. Alohaaa!

Ingrediënten (voor 20 scampi’s)
20 scampi’s
80 gr panko (Japans broodkruim, vind je in de supermarkt)
80 gr gedroogde geraspte kokosnoot (staat in de supermarkt bij de taartbakdingen)
2 eierdooiers
Peper en zout
Arachideolie
Chilisaus

Zo maak je het
Belangrijk: kuis de scampi’s. Haal het pantser eraf maar zorg ervoor dat de staart er aan blijft (eet iets makkelijker). Haal het darmkanaal eruit als dit nog niet gebeurd is.

Klop de dooiers los in een kommetje. Vul een ander kommetje met de panko en meng er de geraspte kokos doorheen. Kruid met peper en zout.

Hou de scampi vast aan de staart en haal ze één voor FullSizeRender 3één doorheen het ei en daarna door het broodkruimmengsel. Zorg dat iedere scampi een mooi kokosfrakske heeft.

Verhit wat arachideolie in een antikleefpan. Zorg dat de olie goed heet is. Bak daarna alle scampi’s aan één kant. Na een tweetal minuten draai je ze om en bak je ook de andere kant. Na een stevige minuut zijn ze klaar. Serveer met chilisaus.
Tropisch muziekje en gáááááááán!

FullSizeRender 2


KORTVERHAAL | ZOMERSNOT

Vanmorgen heb ik iemand omvergereden. Een man. Het was zijn schuld. Als voetgangers te lui zijn om hun nek eens deftig te draaien, hebben ook zij een dode hoek. Dat zeg ik al lang.  Maar goed, dat deed er niet meer toe. Hij lag al op de grond. Het eerste dat me opviel was het geelgroene snot dat uit zijn neus liep. Hoe raar is dat, dacht ik, geelgroen snot op een warme dag. Dat krijg je met die temperatuurschommelingen.

Toen ik uitstapte, zat de man al rechtop. Met zijn twee korte beentjes recht voor zich uit. Terwijl ik op hem af stapte, prutste ik de laatste Kleenex uit het plasticje. Het was werkelijk geen zicht, met al dat snot op zijn gezicht. Ik boog me naar hem toe en op dat moment niest het mannetje. Heel hard. Er druipt wat geelgroen snot in mijn decolleté. Het is niet erg, zei ik, dat krijg je met die temperatuurschommelingen. En ik gaf hem een Kleenex, scheurde er snel nog een hoekje af. Ik wreef mijn boezem droog.

 

reageren