GEVULDE KALKOENLAPJES met kortverhaal: kalkoenaire frustratie

RECEPT | gevulde kalkoenlapjes

GVA: groenten, vlees en aardappels. Hier gebeurt dat niet veel. Maar je kan daar zoveel goesting in hebben! Beetje alsof je na een week kotleven op vrijdagavond patatjes mag gaan eten bij je mama. Echte kost!

Ingrediënten (4 personen)
500 gram kalkoenlapjes 
800gr aardappelen
bakje champignons
1 megagrote broccoli
kruidenkaas
melk of room
boter
peper, zout en nootmuskaat
kippenkruiden

Zo maak je het
Wentel de kalkoenlapjes in wat plasticfolie en sla er op met een vleeshamer. Of, als je dat net zoals ik niet in huis hebt, met een dik boek (of deegrol). Een ideaal boek hiervoor is de trilogie 1Q84 van Murakami, een echte dikzak. 

Schil de aardappelen, doe ze in stukken en breng ze aan de kook. Doe de broccoli in kleine roosjes en was ze. Hak de steel in heel kleine stukjes. Doe de roosjes en steelstukjes bij de patatjes, als die ongeveer nog 10 minuten moeten koken.

Snij ondertussen de champignons in kleine brokjes in bak ze in wat boter op hevig vuur tot ze zacht zijn. Kruid met peper en zout.

Kruid de lapjes met peper en zout. Smeer op de helft van de kalkoenlapjes wat kruidenkaas (mijn kalkoenlapje gelijkt op Afrika). Leg hierop de champignons. Vouw het lapje dicht. Kruid aan de buitenkant met kippenkruiden.

Bak de lapjes op gemiddeld vuur aan. Zorg ervoor dat het kalkoenvlees helemaal doorbakken is.

Als de aardappelen en broccoli gaar zijn, giet je ze af en stamp je het geheel fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Maak de puree smeuïg door een klontje boter en wat melk of room.

IMG_7073

 


KORTVERHAAL | kalkoenaire frustratie

 

JA LAP, KALKOEN.