KINDERVERHAAL ZONDER MORAAL met recept: groente-ijsjes

KORTVERHAAL | KINDERVERHAAL ZONDER MORAAL

Beste mama of papa, lees dit aan uw kind voor alvorens u het verhaal aan uw kind voorleest. 

Dag <naam van je kind>,

Ik ga jou nu een verhaaltje voorlezen. Omdat ik een goede mama/papa <kies hier wat u bent, de mama of de papa> ben die zijn/haar <kies hier weer wat op u van toepassing is> kind verhaaltjes voorleest voor het slapengaan. Ik wil wel eerst met jou afspreken dat ik, wanneer het verhaaltje uit is, geen lastige vragen wil krijgen als ‘en wat gebeurt er dan?’ Dit is namelijk een verhaal zonder duidelijk einde. Niemand weet wat er na het verhaal precies gebeurt, ook ik, jouw mama/papa <kies hier bij voorkeur de optie die u daarnet ook al koos om uw kind niet onnodig in verwarring te brengen, we leven in een wereld die werkelijk al ingewikkeld genoeg is> niet. Je zal er ook niets uit bijleren. Het is namelijk een kinderverhaal zonder moraal. Pure ontspanning! Ik ga nu beginnen.  

Dit is het verhaal zelf. De titel is: kinderverhaal zonder moraal. U zal merken dat die titel heel erg tot uw kinds verbeelding spreekt.

Ergens, hier heel ver vandaan, is een bos. Het bos ligt echt erg ver, je kan er bijvoorbeeld niet met de fiets naartoe. Dat kan natuurlijk wel, als je dat echt wil, maar dan ben je wanneer je bij het bos aankomt zo ontzettend moe dat je meteen in slaap valt en eigenlijk voor niks naar het bos bent gefietst. Zo ver ligt dat bos hier vandaan. 

Het bos is niet zomaar een bos. Het is een speciaal bos. Er staat geen enkele boom in. Dat is redelijk abnormaal voor een bos. Wel woont in het bos een boswachter. Zijn naam is Harry. Harry De Boswachter heeft niet zoveel werk. Hij ligt de hele dag in het zonnetje. Af en toe krijgt hij bezoek van Harry De Haas en Harry De Mier. De drie zijn de enige bewoners van het speciale bos. Toevallig heten ze alle drie Harry. Dat vinden ze alle drie heel grappig, maar ook een beetje raar. 

In de plaats van bomen staat het bos vol spelletjes. Duizenden en duizenden spelletjes. Er liggen zoveel spelletjes dat sommige spelletjes ook dubbel voorkomen. Vier op een rij komt zelfs acht keer voor in het bos, gelukkig is dat net het lievelingsspelletje van de drie Harry’s. Je kan het wel maar met twee spelen, dus dat is wel stom.

Op een dag spreken Harry De Boswachter, Harry De Haas en Harry De Mier af om weer een hele namiddag vier op een rij te spelen. ‘Het is aan mij om te spelen vandaag’, zegt Harry De Mier. ‘Niet waar!’, zegt Harry De Haas, ‘het is aan mij!’ Harry De Mier wordt erg boos. Hij trekt aan de oren van Harry De Haas. ‘Auw!’, roept Harry De Haas, ‘mijn oren!’ Harry De Boswachter komt tussenbeide: ‘Geen ruziemaken jongens’, zegt hij, ‘ruzie is verboden in mijn bos.’ 

‘Dit is helemaal geen bos!’, roept Harry De Mier. Hij is erg slechtgezind vandaag. Ineens floept uit de poep van Harry De Haas een kleine haas. ‘Hallo!’, zegt de kleine haas. ‘Ik ben hier!’ Toen waren ze plots met vier. Harry De Boswachter, Harry De Mier, Harry De Haas en Harry Het Haasje speelden elke dag vier op een rij en maakten nooit meer ruzie. 

Nawoord: 

Eigenlijk is er achteraf bekeken wel een duidelijk einde en wel een soort van halfslachtige moraal. Het gebeurde vanzelf. Sorry.


RECEPT | GROENTE-IJSJES

Maar ze zijn zooo schattig, madam! Tot ze de met liefde gestoomde broccoliroosjes en gesauteerde worteltjes weer tegen uw kop knallen. Trick those bastards into eating some veggies en laat ze sabbelen op een groente-ijsje.

Ingrediënten (berg ijsjes)
Vormpjes voor waterijsjes
Diepvries
10 jonge worteltjes
4 el vers sinaasappelsap
Olijfolie
4 handjes (die van jou, niet van je kleuter) verse spinazieblaadjes
2 el water
1 appel
2 voorgekookte rode bietjes
2 el Griekse yoghurt

Zo maak je het
Schraap de worteltjes en snij ze fijn. Stoof ze gaar in wat olijfolie en een beetje water. Mix de worteltjes glad tot een smeuïge puree. Laat even afkoelen en meng er dan het sinaasappelsap onder.

Schil de appel en hak hem in stukken. Doe de appel samen met de spinazie in een cutter. Hak fijn. Doe het water erbij en mix nog een keer tot het een glad papje wordt. Zet aan de kant.

Hak de rode bieten in grove stukken en mix ze fijn tot een lopende puree. Meng met de Griekse yoghurt. Klaar.

Neem er de vormpjes bij en doe er de groentepapjes in laagjes in. Volgorde en hoeveelheid kies je helemaal zelf, tenzij je tirannieke koter dat bepaalt.

Stop de vormpjes minstens 4 uur in de diepvries. Haal bij het serveren de ijsjes voorzichtig uit het vormpje. Best mummy everrrr!