HUWELIJK CHARLOTTE & LEENDERT met recept: carpaccio van ananas

Als het moet dan kunnen wij van bon appelire ook héél erg romantisch zijn. Zo romantisch zelfs, dat Charlotte & Leendert vroegen of wij ook iets wilden doen op de schoonste dag van hun leven. Wij knipperden met onze ogen, pinkten een traantje weg en zeiden jaaaaa!

Jaaaaa betekende een eigen huwelijksverhaal én een wereldlunch. De liefde weiger je niks.
11 juni werd een romantische dag vol ooh’s en aah’s!

13694043_10153546078816831_578809039_o

 

HUWELIJKSVERHAAL | DE REIZIGSTER EN DE THESISMAN
Of hoe Charlotte en Leendert elkaar leerden kennen

Nee. Ze krijgt mij nooit op tijd af. Die wanhoop in haar ogen als ze zich over mij buigt en zegt: ik vertrek op wereldreis, gij moet af. Meiske, denk ik, geef het op. Ge krijgt mij nooit op tijd af. Vergeet die reis en werk op uw gemak aan mij. Dien mij in augustus in.

En toen kwam de thesisman. Zag die mij compleet zitten! Moest ik mij plots nog een beetje gaan haasten ook. Godverdomme. Plots zaten ze daar met twee over mij gebogen, uren aan een stuk. En schoven ze alsmaar dichter bij mekaar.
De profiteurs.

Nee. Ik ga ze niet snel vergeten, de reizigster en de thesisman. Ik was af en zij waren aan. Ik geráákte klaar en zij kwámen, euh, ja. Dat zijn uw zaken niet. Ik ben alleen en zij zijn samen.

De rest – je weet wel – is geschiedenis.

 

IMG_0388

Hun verhaal stond op de tafels en is ook te lezen in hun eigen krantje.

 

RECEPT | CARPACCIO VAN ANANAS
Wereldlunch op maat

Na een broodje bapao, een flesje gazpacho, een gevulde portobello en verse caponata met varkenshaasje moet een dessert vooral licht zijn! En de tortelduifjes kennende, mocht het ook wat pit hebben. 

Ingrediënten (voor 4 personen)
Halve ananas
50 cl water
50 gr kristalsuiker
Halve chilipeper, in ringen gesneden
Halve limoen
Verse munt
Granaatappel
Mandoline of vlijmscherp mes

Zo maak je het
Breng 1 dl water, 50 gr kristalsuiker en de in schijfjes gesneden chilipeper aan de kook. Roer voorzichtig en zet het vuur wat lager vanaf het moment dat het mengsel indikt. Laat 5 minuten pruttelen. Giet af door een zeef. Bewaar de chilisiroop in een bokaal, de chilipepers mogen weg. Doe bij de siroop 5 blaadjes munt en het sap van een halve limoen. Laat helemaal afkoelen.

Rol de granaatappel stevig over je werkblad, zodat de pitjes al wat los komen te zitten. Snij de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit met behulp van een houten lepel. Doe dit in een kom of je keuken hangt vol sap.

Rol enkele blaadjes munt op en snij het rolletje in reepjes.

Aah ananas, vrucht van de liefde. Denk ik. Snij de onderkant en bovenkant van de ananas. Zet hem rechtop en snij rondom rond de schil er af. Als er nog teveel harde zwarte puntjes zijn dan kan je die uithalen met een schilmesje. Snij superfijne plakken van de ananas, dat gaat het best met een mandoline.

Leg de ananasschijfjes in een bloemetje (oooh) op het bord. Stop een lepel in de chilisiroop en laat die afdruppen boven de ananascarpaccio. Als het wat straffer mag, dan kan je er volledige lepels over gieten. Werk het bord af met de reepjes verse munt en de granaatappelpitjes. Smakelijk!

Schermafbeelding 2016-07-13 om 16.11.48

De overschot van de ananas kan je in blokjes snijden en bewaren in de koelkast. Of direct opeten!


Proficiat, Charlotte & Leendert!

13695819_10153546078831831_2016074406_n