GEVULDE PASTA MET ARTISJOK EN SPINAZIE met prozagedicht: plekken

RECEPT | GEVULDE PASTA MET ARTISJOK EN SPINAZIE

Ik at vorige maand geen kaas. Ik hoef daar geen verantwoording over af te leggen maar ik kan u wel zeggen: OMG WTF dat is geen leven. Mijn eeuwig respect aan lactose-intolerante mensen. Het voordeel is dat ik wel mijn veganistische kookskills heb bijgeschaafd en daar mag iedereen van profiteren ow jeaaa! 

Ingrediënten (2p)
1 bokaal artisjokharten, uitgelekt
400 gr spinazie
100 gr hummus
2 + 2 teentjes look
2 grote puntpaprika’s
200 gr silk tofu (géén gewone tofu, máár silk tofu (zijden))
Rode wijnazijn
Grote pastaschelpen of buideltjes
Peper en zout

Zo maak je het
Halveer de puntpaprika’s en haal de zaadjes er uit. Leg ze op bakpapier en grill ze in een hete oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Verpak ze in aluminiumfolie en laat een kwartiertje liggen. Nu kan je makkelijk de schil verwijderen. Doe ze in een blender samen met de tofu, twee teentjes look, twee eetlepels rode wijnazijnpeper en zout. Mix alles tot een gladde saus.

Stoof de spinazie in olijfolie met twee teentjes look. Laat uitlekken in een zeef en duw het overtollige vocht er uit (klinkt vuil). Hak de artisjokharten fijn en doe bij de spinazie, samen met de hummus. Meng tot een dikke massa. Kruid met peper en zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, één minuutje minder dan de al dente-aanwijzing. Giet af en vul ze met het spinazie-artisjok-hummusmengsel.
Verwarm de tofu-puntpaprikasaus op een laag vuurtje. Giet de saus in een ovenschaal en leg daarop de gevulde schelpen. Stop tien minuutjes in een voorverwarmde oven van 180°.

Eat your veggies!


PROZAGEDICHT | PLEKKEN

Mensen eten tegenwoordig veel spinazie. In spinazie zit veel ijzer.
Het laat vieze plekken achter
op stoffen.
Veel mensen hebben een chronisch tekort aan ijzer.
Ik heb een chronisch tekort aan veel.
Vaak eet ik spinazie.

Ook kiwi’s.
Als kind leer je proper eten en als volwassene
verleer je het.

Aan mijn moeder zeg ik dat ik alleen nog bij haar kom eten als er geen laken op de tafel ligt.
Mijn gele trui zit al vol spinazieplekken.
Het tafellaken verdient dat niet.
Wel was je ze er makkelijk uit,
de plekken.