bruschetta met geitenkaas en perzik met kortverhaal: voorpaginazomer

RECEPT | bruschetta met geitenkaas en perzik

’t Schijnt dat het lente is. Ik vind het precies gene vetten. Nog eventjes wachten op die terrasjes, drankjes en aperitiefmomenten die uitlopen tot het koud wordt. Kwestie van voorbereiding toch al een hapje, want een goeie fond is alles!

Ingrediënten
perziken (verse of uit blik op sap)
stokbrood
rolletje geitenkaas
verse munt

Zo maak je het
Leg de grill van je oven aan.
Snij fijne reepjes van de perziken.
Leg enkele verse blaadjes munt op elkaar, rol op en snij dan het rolletje in reepjes.
Snij het stokbrood en de geitenkaas in schijfjes.

Leg een schijfje geitenkaas op een stukje brood. Beleg met een paar reepjes perzik en munt.
Leg alles op een bakplaat en zet enkele minuten onder de grill, tot de kaas warm is en smelt.

Tip voor de kaasliefhebbers: je kan in de plaats van geitenkaas ook gorgonzola gebruiken. Honing is niet nodig, de perziken maken het zoet.


KORTVERHAAL | VOORPAGINAZOMER

Het zou warm worden vandaag. Vijfentwintig graden. En of dat nieuws is. Eén krant vond het de moeite om aan deze eerste zomerdag van het jaar – puffen en zweten vandaag! – de voorpagina te wijden. Want wie kan oorlogen, natuurrampen en communautair gehakketak wat schelen als we vandaag massaal de terrassen kunnen bevolken en blote benen kunnen spotten?

Zij had de heisa die media creëerden rond weersvoorspellingen nooit begrepen. Maar mensen zijn kuddebeesten, en dus ging ook zij die ochtend als een gehypnotiseerd lammetje op zoek naar haar zomerkleren. En ook zij verstuurde het haast obligate sms’je naar enkele vrienden, zeven exemplaren zou ze mits wat gepuzzel wel op haar terras krijgen. Want de zon, die moest je samen vieren. En zoals dat volgens de kaderstukjes op de voorpagina van vandaag hoorde: in een kort jurkje met bloemenmotief (smeer je goed in), met alcoholische dranken (pas op als je met de wagen bent) en iets om te knabbelen erbij (vertraagt de opname van alcohol in het bloed, als je dan toch met de wagen bent).

Tegen halfvier kwamen de zeven vrienden tegelijkertijd aan. De zon daarentegen, had zich nog niet laten zien. Evenmin was de temperatuur nog maar in de buurt van vijfentwintig graden gekomen, en het warmste punt van de dag lag nu toch al even achter hen. Daar zaten ze dan, krap bij elkaar op haar houten terras. Vier paar vrouwensandalen (twee met een hakje), drie paar slippers (in eentje zaten tenen met behoorlijk veel haren op, zag ze nu) en één paar enkellaarsjes met veters (zelf was ze in haar zoektocht naar zomeroutfits was nog niet aan het schoeisel toegekomen).
Zestien blote armen met kippenvel.

Als de oven piept, voelt ze de eerste druppels. Ze laten kleine donkere vlekjes achter op het bankirai.

Weervoorspellers sloegen de bal compleet mis.
Ze ziet de voorpagina van morgen al voor zich.