BOEKENTIP: Vloed – Roderick Six met recept: thaise viskoekjes met scampi

BOEKENTIP | VLOED – RODERICK SIX

In ‘Vloed’, de debuutroman van Roderik Six, begint het te regenen en stopt het niet meer met regenen. Vier studenten zien vanop het dak van hun kot hoe de stad langzaam onder water loopt. Meer gaan we niet verklappen. Lees het boek, want het is een topper.


RECEPT | THAISE VISKOEKJES MET SCAMPI

Regen – water – de zee – vis – scampi – thaise viskoekjes. Tga wel rap hee.

Ingrediënten (4 koekjes – voorgerecht bijvoorbeeld)
250 g scampi (bevroren gewogen)
150 g verse kabeljauwfilet, in hapklare brokken
verse koriander naar smaak, fijngescheurd
2 stengeltjes lente-ui, in fijne ringetjes gesneden
zoete chilisaus
2 grote el bloem
1 tl cayennepeper
1 limoen
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper
2 el olijfolie

Zo maak je het
Kuis de scampi’s grondig. En doe een beetje je best! Halveer ze.

Doe de scampi samen met de kabeljauw in een cutter. Mix goed tot je een smeuïge puree krijgt. Doe in een mengkom en meng met de bloem. Ja, het plakt, maar dat is normaal.

Voeg de knoflook en zeste van de limoen toe. Kruid goed met cayennepeper en zout en peper. Meng er de koriander en de helft van de lente-ui onder.

Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan op een laag vuur. Doe enkele eetlepels van het mengsel in de pan en druk plat zodat je koekjes bakt. Keer om als ze goudbruin zijn en bak ook de andere kant kort aan.

Garneer met wat ringetjes lente-ui, koriander naar smaak en serveer met de zoete chilisausEerlijk is eerlijk: dit is overdreven lekker. Stoefen mag als het waar is.

In de maand november maakten we ook vier videorecepten voor Foodie Files, waaronder deze Thaise viskoekjes. Kijk kijk kijk!